Bine ați venit la Liceul de „Arte Corneliu Baba” din Bistrița!

Fondat în 1998 la Bistrița, liceul primește numele marelui maestru Corneliu Baba, și contribuie la formarea profesională și personală a numeroase generații. Aici, elevii au șanse egale, lăsând loc talentului, ambiției și creativității. Situat în centrul orașului, liceul este, în același timp, și un Centru Cultural ce susține fenomenul artistic local.

Liceul de Arte Corneliu Baba reprezintă locul unde se promovează valori, unde se apreciază creativitatea, originalitatea, este refugiul din calea rutinei, a uniformizării și a kitsch-ului.

Sediul din str. Dornei

Liceul de Artă este școala născută la Bistrița ca răspuns la solicitarea societății moderne care are nevoie de creativitate în orice domeniu, de tineri capabili a se adapta la orice provocare, de profesioniști care recunosc valoarea. Acești tineri cunosc oportunitățile pe care le au, absolvind artele plastice sau arhitectura, și privesc școala ca pe o poartă deschisă spre viitor.

Absolvenții noștri au cultură bogată bazată pe un sistem de valori bine definit, capabil să-i transforme în modele de conduită în societate. Un elev educat se poate afirma în orice domeniu, iar pregătirea și legăturile cu lumea culturală reprezintă un atu în construirea carierei și în formarea unei atitudini de leadership.

Atât educația, cât și arta contemporană se adaptează în permanență pentru a răspunde nevoilor tinerilor de azi. Orice domeniu de activitate luptă pentru a oferi experiențe noi, depășind sau unind granițe care, în trecut păreau de neînvins.

Sediul din B-dul Independentei

Arta

Arta presupune și propune ființei umane un mod de viață aparte care transcende cotidianul. Este, în același timp, o ieșire din realitatea claustrantă, eliberarea de sub teroarea clișeelor și a canoanelor. În societatea contemporană, rigidă, dominată de pseudomodele, tehnologia mediază adesea relațiile interumane, astfel încât există riscul de a pierde ceea ce ne definește: propria identitate. Arta ne oferă șansa de a ne regăsi, de a accepta o lume dominată de pragmatism și de a integra într-o societate pe care, astfel, putem să o modelăm în funcție de aspirațiile noastre.

Azi, ,, Arta este o provocare pentru tehnologie, iar tehnologia a ajuns să inspire Arta” (John A. Lasseter). Noile forme de exprimare sunt deja la îndemâna tinerilor artiști, care inventează, definesc experiențe artistice surprinzătoare, pe care dascălii lor le ghidează pentru oferi tuturor acel ,,etonnez moi!” necesar și uneori uitat de secolul nostru.

Școala noastră

Școala noastră ofera o varietate de metode de a învata, de a practica artele plastice și de a vă îmbunatăți abilitățile.

...

Aşezaţi în faţa şevaletelor par a uita lumea… . Printre genele strânse ei privesc o alta lume. Cea filtrată de fantezia proprie vârstei… . O lume de imagini, forme, simboluri, nuanţe, lumini şi umbre ...